Кипърските власти повдигнаха обвинения срещу четирима души, свързани с вече дискредитираната схема

...
Кипърските власти повдигнаха обвинения срещу четирима души, свързани с вече дискредитираната схема
Коментари Харесай

В Кипър се вихри скандал с руски паспорти

Кипърските власти повдигнаха обвинявания против четирима души, свързани с към този момент дискредитираната скица " вложения против паспорти ", прекъсната от Кипър в края на 2020 година, оповестяват локални медии.

Генералната прокуратура повдигна пет обвинявания за скрит план за машинация на страната и за непозволено въздействие върху държавни чиновници според закона, който санкционира корупцията, се споделя в изказване.

Не се показва самоличността на четиримата упрекнати. Властите обявиха, че обвиняванията са свързани както с разкритията на телевизионната мрежа " Ал Джазира ", по този начин и с констатациите на анкетна комисия от предходната година.

Източносредиземноморският остров е дал поданство на 6 779 души сред 2007 и 2020 година, по-голямата част от които са руснаци, по схемата.

Кипър се отхвърли от схемата, откакто Al Jazeera скрито снима тогавашния ръководител на Народното събрание, който сякаш дава обещание да улесни издаването на паспорт на мним вложител с престъпно досие. Председателят на Народното събрание, Димитрис Силурис, който в това време подаде оставка, изрично отхвърли да е направил каквото и да било нарушаване, като съобщи, че забележките му са били извадени от подтекста.

Излъчването на документалния филм и публичният отзив, който той провокира, накара управляващите да се откажат от схемата за издаване на паспорти. В окончателния си тип схемата издаваше паспорти на физически лица срещу минимална инвестиция от 2 млн. евро.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР